Dat dans is meer dan beweging kwam ik op jonge leeftijd al achter

 

Hé hoi, wat leuk dat je benieuwd bent naar mij, Jennifer, het gezicht achter De Dansformule. Tof!

Ik deel met liefde mijn ondernemersverhaal en vertel je graag meer over wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. 

Mijn verhaal begint een flinke tijd terug. Zie een jong, roodharig, meisje voor je dat dol was op dansen. Ik begon met dansen omdat ik het leuk vond. Zo begon ik ook ooit met paardrijden, tekenles, toneel en blokfluit, maar alleen dans bleef plakken.

Naast dat dans mij plezier bracht, bracht dans mij ook vrienden, zelfvertrouwen, discipline, doorzettingsvermogen en een plekje waar ik mijzelf kon zijn. Ik leerde dat ik mijn gevoelens ook op een ander manier kon uitten dan door te praten; iets wat niet altijd even makkelijk is. Ik leerde mij kwetsbaar opstellen, want achter dans kan je je niet verschuilen. Ook leerde ik letterlijk mijn eigen ruimte in te nemen.

Op mijn vijftiende rolde ik met een grote koprol het docentschap in

Op mijn vijftiende rolde ik met een grote koprol het docentschap in. De dansschool waar ik destijds dansles volgde bood mij een baan aan als dansdocent. Ik volgde een interne opleiding en begon.

Ik was zelf nog piepjong, wist nog helemaal niets over mijzelf of de wereld, maar wat ik wél wist was dat ik dansles geven tof vond. Dat ik goed met kinderen was. Na een paar jaar lesgeven begon ik aan een opleiding tot dansdocent.

Na 10 jaar lesgeven begon er iets te knagen…

Even fast forward. Vanaf het moment dat ik gevraagd werd als docente aan de slag te gaan tot 2018. In het tweede jaar van de dansopleiding kreeg ik een ongeluk. Een zware tijd volgde. Na een operatie en veel handtherapie kon ik het lesgeven weer oppakken. Het ongeluk was lastig te verwerken voor mij, maar ik ging door. Doorgaan en vooral niet opgeven; daar was ik goed in (dacht ik).

Tot 2018 gaf ik dansles bij meerdere dansscholen, opdrachtgevers en scholen dansles. Danslessen die vooral gericht waren op plezier en beweging. Niets mis mee, maar toch begon er bij mij wat te knagen. Ik miste iets. Een bepaalde diepgang. Daarnaast was ik het plezier in lesgeven kwijt geraakt en langzaam uitgeblust geraakt. Er moest een verandering komen. Dat was duidelijk.

Voor mijzelf kiezen

Ik boekte een enkeltje Thailand en verkondigde mijn omgeving dat ik drie maanden weg zou blijven (en wist toen nog niet dat dat 4,5 maand werd). Ik had geen plan, wel lef. En dat was meteen de eerste keer dat ik erachter kwam dat dat soms genoeg is.

Ik trok door Azië met mijn backpack en ontdekte dat ik eigenlijk helemaal niet zo goed was in eigen keuzes maken. Dat ik niet goed wist wie ik was, wat ik nou wilde én hoe ik dat dan wilde. Sta je dan, in Azië met je tassie.

Deze hele reis staat voor mij symbool als het moment dat ik leerde om voor mijzelf te kiezen. Ik leerde dat juist wanneer je je kwetsbaar opstelt je kunt verbinden met anderen. Ik groeide als mens. Echt, tegen deze reis kan geen persoonlijk ontwikkelingsboek tegenop. En ik kan dat weten, want ik verslind die dingen met kaft en al.

De start van De Dansformule

 Tijdens een achtdaagse retreat in Bali, tijdens een coaching sessie, besloot ik per direct te stoppen bij alle opdrachtgevers en voor mijzelf te starten! Ik besloot voor mijzelf te gaan. Voor mijn missie. Ik ontdekte, daar op Bali, wat die diepere laag was die ik al die tijd had gemist in mijn werk. Die retreat, en de hele reis, hebben ervoor gezorgd dat ik De Dansformule ben gestart.

De puzzelstukjes vielen in elkaar en mijn overheersende gedachte was (en is nog steeds): “Waarom leren we dit soort dingen niet als kind?” Kwetsbaar durven zijn, voor jezelf kiezen. Persoonlijke ontwikkeling en mindset. Want het leven draait niet om goede cijfers halen, doen wat anderen doen of de beste zijn. En hoe eerder we dat leren, hoe eerder we snappen hoe we in elkaar steken, hoe meer profijt we daar later van hebben. Hoe evenwichtiger we worden als mens.

Mijn missie is daar begonnen: kinderen helpen zichzelf te mogen zijn. En o, wat is dát tof!

Zo leuk dat je helemaal hebt doorgelezen tot hier, dat betekent dat je de tijd hebt genomen mij te leren kennen als mens. En nu je vooral een kijkje heb gehad in de weg hier naartoe wordt het tijd wat luchtigheid in te brengen. Want dat is vooral ook wie ik ben; een enthousiast, positief, persoon. Wist je bijvoorbeeld dat ik:

 • De hele dag theedrink? Ik kan niet zonder thee. Thee is life!
 • Altijd bloemen in huis heb? Word ik vrolijk van.
 • Altijd twee boeken lees? Eentje om van te leren en eentje om mee te ontspannen.
 • Sinds mijn reis door Azië verslingerd ben geraakt aan groei? Zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Vroeger had ik een hekel aan leren, tegenwoordig besteed mijn vrije tijd het liefs aan leren en mijn ontwikkeling.
 • Vaak een ‘blij ei’ wordt genoemd? Ik denk door mijn enthousiasme en positiviteit. Dat eerste is soms nog wel eens mijn valkuil trouwens.
 • Ervan droom geen enkele winter meer in Nederland door te brengen maar ergens op een fijn eiland, in de zon?
 • Onwijs geniet van het ondernemerschap? Ik vind het zó leuk en tof allemaal! Echt een groot avontuur!

.

Maar wie ben jij?

Genoeg over mij, wie ben jij? Ben jij:

 • Een ouder die het zijn/haar kind gunt zichzelf vanaf jonge leeftijd al te leren kennen en eigen keuzes te kunnen/durven maken?
 • Of ben jij toevallig een leraar die op zoek is naar een manier om aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling en mindset in de klas?
 • Op zoek naar inspiratie en zou je graag meer dans in willen zetten op jouw school/kinderdagverblijf?
 • Misschien denk je wel dat ik je ergens kan aanvullen/bij kan springen?

Ben je na het lezen van mijn verhaal nieuwsgierig naar wat ik kan betekenen voor jouw kinderen, thuis of in de klas/de kinderopvang? 

Vul onderstaand contactformulier in, dan neem ik contact met je op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.