Het rekenspel De Dansformule

Hét leukste rekenspel van Nederland, reken daar maar op!

Waarom dansend rekenen?

 Als dansdocent weet ik als geen ander dat dans meer is dan beweging. Het brengt samen, versterkt de muzikaliteit en zorgt onder andere voor meer zelfvertrouwen. Het is een speelse manier van leren waarbij eens niet wordt stilgezeten.

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Kinderen van 2 t/m 12 jaar hebben minimaal 5 uur beweging per dag nodig en met dit spel sla je twee vliegen in één klap: bewegen én leren.

Dansend leren zorgt voor blije koppies, kinderen die écht op kunnen gaan in het leren. Vol concentratie, vertrouwen en met plezier. Het bevordert het geheugen én de sociale vaardigheden van het kind. Trotse kinderen, vol zelfvertrouwen die ook nog eens goed kunnen samenwerken. Yes!

Zoals Tygo (6 jaar) zei: “Dit spel is leuk omdat je meer kan leren. Omdat ik nu meer sommen en cijfers weet. En juf, Ik kan nu ook beter stommen maken op school!”

Tja, ik kan het zelf niet beter verwoorden. Dit is het leukste rekenspel van Nederland en België, reken daar maar op!

Hoe werkt het precies?

Verspreid de getallen/tekens over de grond, scan de QR-code om bij een te gekke muzieklijst uit te komen en dans! Stopt de muziek? Rekenen maar! Oefen jij een tafel, zoek je de som bij de uitkomst of misschien wel andersom?

Helemaal aan te passen en uit te breiden naar niveau, leeftijd én hoeveelheid spelers.

Dansend oefenen met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen; met dit spel kan het allemaal.

Door een geweldig enthousiaste stagiaire, hebben wij op school kennis kunnen maken met dit geweldige spel. Echt iedereen betrokken. Het werd een sport om zoveel mogelijk en zolang mogelijke sommen te maken. Echt super!

Carola Bemiemans

Leerkracht groep 6, Basisschool Achterberg, Dongen

De energie, de fun, het dansen en dat in combinatie met leren rekenen – ik dacht: dit is helemaal perfect voor mijn druktemaker! En dat blijkt want James wil het spel elke dag spelen en als hij ergens naartoe gaat, moet het mee. Als dit spel er was geweest in mijn tijd, was ik nu vast beter geweest in rekenen. Echt een aanrader!

Irene Verwater

Voor welke leeftijd?

Dit spel is geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.

Je kunt het spel helemaal aanpassen naar de leeftijd en het niveau van het kind. Met de uitbreiding van het spel kan het rekenspel zelfs gespeeld worden met kinderen vanaf 2 jaar én ontdek je nog eens 10 andere leuke manieren om het spel in te zetten.

Mega breed inzetbaar dus en doordat het spel jaren gespeeld kan worden ook nog eens super duurzaam!

Waar en met hoeveel spelers speel je dit spel?

Thuis, op school of het kinderdagverblijf. Tijdens de dansles, bij opa en oma, in de zon buiten, op vakantie. Het spel is makkelijk mee te nemen, dus waarom beperken tot één locatie? Meubels aan de kant, muziek aan en rekenen maar! 

Het basisspel bevat genoeg kaarten om met 5 enkele spelers te spelen, maar wil je het met een grote groep kinderen spelen dan kan dit ook! Met set 2 speel je het spel namelijk met maximaal 10 enkele spelers en met set drie speel je met maximaal 15 enkele spelers.

Tip: Wanneer de kinderen in tweetallen spelen wordt dit aantal zelfs verdubbeld en kan je dit spel met maximaal 30 kinderen spelen. Met de hele klas of groep aan de rekendans; jahaaa!

Wie heeft dit spel bedacht?

Hoi! It’s me! Jennifer. Het gezicht achter De Dansformule. April 2020 schreef ik een e-book met 5 varianten op de stopdans. Terwijl ik dit boek schreef popte dit spel omhoog en het liet me niet meer los. Ik voelde van mijn kruin tot aan mijn tenen dat ik dit spel wilde gaan uitbrengen.

Ik zat vol enthousiasme, zag de kinderen in gedachte al genieten van dit spel en ondernam actie. Ik nam contact op met grafische topper Sabine Rook van Ontwerp met pit, haalde een heleboel spaargeld van mijn rekening (dat was best spannend in tijden van Corona) en zette door.

November 2020 had ik het spel in handen. En even tussen ons; ik heb wel wat traantjes gelaten. Zo trots was ik! Inmiddels zijn er meer dan 100 spellen verkocht en spelen zo’n 1000 kinderen in Nederland dit spel. Wauw!

Steeds meer ouders, pedagogisch medewerkers en docenten zien in dat bewegend leren zoveel voordelen heeft en reiken hun kinderen dit op allerlei toffe manieren aan. Dat mijn spel daar een onderdeel van is vind ik echt waanzinnig tof.

Dans is meer dan beweging!

Meer lezen over mij? Dat kan hier.

Het spel is verrijking voor mijn kinderen. Zowel thuis als op mijn werk. Thuis voor mijn kinderen van 6 en 8 jaar en op mijn werk voor de kids van 3 jaar. Dit geeft meteen weer hoe breed inzetbaar dit spel is!

Joyce Hegeman

Mama + Pedagogisch medewerker

Met dit spel kun je heerlijk dansend rekenen. Het werd heel goed ontvangen in mijn klas. Maar ook thuis is het erg leuk voor kinderen die bezig zijn met cijfers en rekenen. De kaarten zijn mooi groot en van goede kwaliteit.

Feline

Leerkracht groep 3

Geweldig, uniek om leerlingen al spelenderwijs met rekenen bezig te laten zijn. Het is vaak al niet het favoriete schoolvak van kinderen maar op deze manier is zelfs rekenen een feest. Ik als kind had dit erg nodig gehad, dus hoe mooi dat ik nu mag doorgeven wat ik zelf gemist heb vroeger. Dit spel is een hit in mijn danslessen!

Ennio Drost

Dansdocent

Vorige week binnen gekregen en gelukkig net voor de lockdown nog even uit kunnen proberen. Wat een feest. De kinderen en de juffen zijn erg enthousiast. Deze gaat regelmatig terugkomen in onze planning en ook bij de hogere groepen ga ik het promoten! Leuk bedacht!

Anne Pladdet

Leerkracht onderbouwgroep, De Globe - Vlaardingen

Vragen of in grote aantallen bestellen?

Kom je er niet helemaal of heb je een vraag over het rekenspel? Of wil je het rekenspel in grote aantallen bestellen? Neem contact op via onderstaand contactformulier. Ik denk graag met je mee! Enthousiaste woorden over het spel zijn ook altijd welkom!

13 + 2 =

Levertijd + verzenden

Retouren

Privacy verklaring

Algemene voorwaarden