Wees jezelf scholenproject

Het project dat veel meer is dan dans. Lessen die gaan over persoonlijke ontwikkeling, mindset, eigen keuzes maken en het leren/durven uiten van gevoelens en kwetsbaarheid.

In deze lessen bied ik, door middel van (onder andere) dans, alles aan waar ik als docent zo achter sta. Alles wat ik belangrijk vind om kinderen mee te geven, naast het bewegen. Alles waar in een reguliere les geen ruimte voor is. Alles wat ik had willen leren toen ik jong was.

Deze lessen gaan ervoor zorgen dat de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen, snappen wat de kracht van gedachten is, dat zij hun gevoelens leren en durven uiten en dat zij leren kwetsbaar te mogen zijn.

Heb jij kinderen in de klas die:

– Wel wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken

– Moeite hebben met eigen keuzes maken

– Moeite hebben zichzelf te uiten 

– Streng voor zichzelf zijn

– Van dans/bewegen houden

Voor onrust zorgen

Zou het niet fijn zijn als:

Daar verandering in komt? Dat de rust in de klas wederkeert? De kinderen elkaar ruimte geven, naar elkaar luisteren en elkaar respecteren. Dat jij als docent niet als politie agent hoeft op te treden, maar kan doen wat jij het liefste doet: lesgeven.

Door middel van onder andere dans gaan we aan de slag met de persoonlijke ontwikkeling en mindset. De kinderen werken met een mooi werkboek waarin ze goed kunnen bijhouden hoe de lessen worden ervaren. Op deze manier kan ook ik, als docent, goed zien hoe het gaat met ieder kind.

Het werkboek krijgen de kinderen na afloop van de lessen mee naar huis zodat zij altijd kunnen terugkijken naar hetgeen zij geleerd hebben.

Indien gewenst kan er optreden/kijk moment voor ouders worden ingepland. Mooi om ouders mee te nemen in het proces van de lessen en perfect voor de ouder betrokkenheid!

Na deze lessen:

Hebben de kinderen meer zelfvertrouwen

– Kunnen de kinderen beter voor zichzelf kiezen/opkomen

– Kent jouw klas de kracht van gedachte en tools om negativiteit om te zetten in positiviteit

– Wordt er beter samengewerkt

– Kunnen de kinderen zich beter te uiten.  

Is het klassenklimaat verbeterd

– 

De danslessen zijn echt een aanrader! het is een leuke afwisseling van de reguliere gymles en is erg waardevol voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.

– Jezelf durven te zijn en te laten zien
– Je gevoel omschrijven en keuzes maken

Dit zijn aspecten waar kinderen vaak moeite mee hebben. Deze lessen maken dit laagdrempeliger!

Hanneke in 't Groen

Leerkracht gr 7, Basischool De Spits

Jennifer wist de sfeer in de klas erg goed te behouden en zorgde met haar enthouiasme, geduld en open houding dat de kinderen zich ook meer open durfde te stellen.

Wat mooi was om te zien is dat in deze lessen andere kinderen iets moeilijk vonden dan in een reguliere les, maar toch door moesten. Voor deze kinderen is het goed dit ook eens te ervaren, en andersom.

Een aanrader, vooral ook in klassen waar het pedagogisch klimaat nog niet voldoende is.

Sharon Splinter

Leerkracht gr 6, Basisschool St. Aloysius

Alles op een rijtje:

Voor wie: Groep 6 t/m 8
Waar: Bij jullie op school
Duur: 5 lessen á 75 min (vrij in te delen) 

Extra opties: Een optreden moment waarbij we de ouder betrokkenheid vergroten en het proces van de lessen delen, met natuurlijk ook de aangeleerde dans.

Je haalt dit waardevolle schoolproject al vanaf €499,- in huis!* *Bij afname voor meerdere groepen ben je voordeliger uit

Dit project aanvragen/meer informatie?

Leuk! Vul onderstaand contact formulier in, dan kom ik binnen 2 werkdagen bij je terug.